".................................,

Sevgili öğrenciler
Bugün sizler için çok özel bir gün ama kesinlikle bir son değil, bir başlangıç. Dünyanın neresinde olursanız olun, kaç yıl okursanız okuyun elde edeceğiniz bilgi sadece bir başlangıç yapabilmek için yol haritasıdır.
Bundan sonra kendinizi geliştirmek, farklılaşmak, yeni bir şeyler ortaya koymak sizin elinizdedir.
Mesleğinizi icra ederken birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Sizler Pamukkale Üniversitesi ailesinin bir parçasısınız. Bu zorlu dönemde ihtiyacınız olduğunda üniversiteniz,hocalarınız sizlerin yanında olacaktır.
Değerli  Veliler,
Biz Pamukkale Üniversitesinde Cumhuriyet değerlerine bağlı, ülkesine ve dünyaya katkıda bulunacak, kısacası aklı hür, vicdanı hür  gençler yetiştirmeye çalışıyoruz.
Bugün burada  evlatlarınız  zorlu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlamış bulunuyor. Artık herbirinin kolunda altın bilezik var. Sizlerde bu anı yaşamak için birçok fedakarlıkta bulundunuz. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Evlatlarınızı ülkenize ve dünyaya yararlı insanlar olarak yetiştimek için gösterdiğiniz bu fedakarlıklar için sizlere teşekkür ediyorum.
Değerli öğretim kadromuz,
Türkiye’nin geleceğini sizler şekillendiriyorsunuz. Sizlere Pamukkale Üniversitesinin öğrencilerini yetiştirmek için gösterdiğiniz özverili çabadan dolayı  teşekkür ediyorum.

......................................."

              

Konuşmanın tamamı pdf

Konuşma videosu